Bakedag i dag

Har du smakt noen av kjeksene til Café Bakeriet? Min favoritt er "Emilies Havre og Bare Bær".



På pakken står faktisk oppskriften, og vi har lenge tenkt at vi skulle forsøke den. I dag gikk jeg i gang.

Oppskriften er som følger:
(ca 20 store cookies)

210 g hvetemel
210 g havregryn
145 g smør/margarin (romtemperert)
55 g brunt sukker
90 g sukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
55 g (ca 2 ss) sirup
110 g rosiner (hakket)
75 g tranebær (hakket)
1/2 dl vann

1. Bland mel, bakepulver, smør, sukker, havregryn og salt så det blir som små brødsmuler. Tilsett så sirup, tranebær, rosiner og vann og bland sammen til en deig.

2. Rull deigen forsiktig i en lang rull eller i flere små, ca 5-7 cm i diameter. Legg deigrullene i kjøleskapet i 30 min. Skjær deigen i skiver (ca 1 cm tykke) og legg skivene på en plate med bakepapir.

3. Forvarm ovnen til 200°C. Senk så temperaturen til 175°C, og stek cookiene i 10-15 min - midt i ovnen. Avkjøles på rist.

Her er resultatet:


Etter å ha smakt på kjeksene og fått tilbakemelding fra prøvesmakerne i familien har jeg tenkt til å gjøre følgende endringer til neste gang:

  • Mindre rosiner og tranebær, kan halveres i forhold til oppskriften, tenker jeg
  • Mindre hvitt sukker, synes de ble for søte
  • Kutte ut saltet??? Resten av prøvesmakerne synes kjeksene var for salte

Hmm, ja jeg tror det er de endringene som må gjøres. For se når jeg får ånden over meg i igjen.

Og så bakte jeg boller :o)



Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/20765663