Sjarmerende lykt

Av erfaring vet jeg at det er de tingene jeg lar være å kjøpe som jeg husker best, så da vi var på Munkholmen i sommer og jeg så lykten nedenfor, så skjønte jeg jo at jeg måtte kjøpe den ellers så hadde det plaget meg hele veien hjem og litt til.

Er den ikke fin? Kunstneren som har laget den heter Marianne Fjærvik og har websiden http://www.amforadesign.no/


Bakedag i dag

Har du smakt noen av kjeksene til Café Bakeriet? Min favoritt er "Emilies Havre og Bare Bær".På pakken står faktisk oppskriften, og vi har lenge tenkt at vi skulle forsøke den. I dag gikk jeg i gang.

Oppskriften er som følger:
(ca 20 store cookies)

210 g hvetemel
210 g havregryn
145 g smør/margarin (romtemperert)
55 g brunt sukker
90 g sukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
55 g (ca 2 ss) sirup
110 g rosiner (hakket)
75 g tranebær (hakket)
1/2 dl vann

1. Bland mel, bakepulver, smør, sukker, havregryn og salt så det blir som små brødsmuler. Tilsett så sirup, tranebær, rosiner og vann og bland sammen til en deig.

2. Rull deigen forsiktig i en lang rull eller i flere små, ca 5-7 cm i diameter. Legg deigrullene i kjøleskapet i 30 min. Skjær deigen i skiver (ca 1 cm tykke) og legg skivene på en plate med bakepapir.

3. Forvarm ovnen til 200°C. Senk så temperaturen til 175°C, og stek cookiene i 10-15 min - midt i ovnen. Avkjøles på rist.

Her er resultatet:


Etter å ha smakt på kjeksene og fått tilbakemelding fra prøvesmakerne i familien har jeg tenkt til å gjøre følgende endringer til neste gang:

  • Mindre rosiner og tranebær, kan halveres i forhold til oppskriften, tenker jeg
  • Mindre hvitt sukker, synes de ble for søte
  • Kutte ut saltet??? Resten av prøvesmakerne synes kjeksene var for salte

Hmm, ja jeg tror det er de endringene som må gjøres. For se når jeg får ånden over meg i igjen.

Og så bakte jeg boller :o)Ferietid

.... fylt av late, herlige dager....

Det skulle bare vært mange, mange flere av dem.
Takknemlighet

Jeg er så takknemlig for at jeg har verdens flotteste mann og de beste barna noen kan ønske seg, og ikke minst at jeg kan kysse et kinn som dette tidlig en søndags morgen.


En herlig uke...

..har det vært, den uken vi tilbrakte på Blue Village Tres Vidas. Varmt og godt i luften og herlig badetemperatur. Minstemann på 6 år har lært seg å svømme, og storebror har lært ham å stupe. Det er storebror som demonstrerer stupeferdighetene på det nederste bildet.
blue village tres vidas

stup

Snørik eller snøfattig vinter?

Hvordan er egentlig dette med mengden av rognebær og spådommer rundt vinterens snefall? Har hørt så mange varianter av hvordan dette er. Blant annet at rognen ikke bærer to bører samme år. Men når begynner vi dette året? Følger det kalenderåret, eller gjelder det påfølgende vinter etter rognebærhøsten? Lite sannsynlig hvis det følger kalenderåret, for da har jo vinteren allerede vært, og vi vet utmerket godt hvor mye snø som var om vinteren.

Veel, siden dette værvarselet (som jeg er sikker på at hverken Storm eller Meterologisk institutt godkjenner) alltid har voldt meg litt hodebry har jeg nå bestemt meg for å prøve dokumentere hva som er riktig. Siden rognetrærne for tiden er fulle av rognebær, så skal vi enten få mye eller lite snø nå til vinteren.
rognebær

Jeg tror jeg har dødd og kommet til sopphimmelen

Alle har jo snakket om hvilken fantastisk sopphøst det er i år, men jeg har vært og sjekket kantarellstedet mitt flere ganger i løpet av sommeren uten å se fnugget av en sopp. Fant ut at jeg fikk vel gjøre et siste forsøk i dag siden det var knallvær og vi drar til syden om 2 dager. Og gjett hva jeg så?
kantareller 2

kantareller

piggsopp

Jeg har aldri sett så mye sopp før jeg. I løpet av to timer fant jeg alt dette:
fangsten

Hovedsaklig kantareller, men også noe piggsopp. Og for noen kantareller. Det var skikkelig størrelse på enkelte av de.

En gang jeg var på sopptur med soppforeningen, mener jeg at det ble sagt at man skal rense soppen på stedet man finner dem slik at det fortsetter å vokse sopp der. Og i min enkle hjerne har dette utsagnet blitt videreutviklet til en teori om at hvis jeg tar med meg noe av det jeg renser vekk og sprer dette på andre egnete kantarellsteder, så vil det etter hvert komme en liten kantarellkoloni der også. Så i dag har jeg satt teorien min ut i livet. Jeg har forsøkt å "så" sopp, og så får tiden vise om teorien min holder. Hvis det er noen andre der ute i nettland som vet om dette er riktig eller ikke, så setter jeg pris på en tilbakemelding.

Multetur

Jippi, vi har egenhendig plukket multer og laget multesyltetøy til julens multekrem. 1 liter syltetøy ligger i fryseren, og vi har et koselig familieminne fra en slitsom, men også morsom tur.
multe

kveldsbad

Sommer på etterskudd

Legger inn noen ferieminner nå når sommeren er helt på hell. Og så ser jeg fram mot en uke som skal tilbringes på Bahia Feliz på Gran Canaria nå i nærmeste fremtid. Forhåpentligvis kommer det noen bilder derfra også.

Motivene er vel kjent for mange, antar jeg. Først ser vi slottet, og så tre bilder fra Vigelandsparken.

slottet

vigeland 3

vigeland 2

vigeland 1

Her kommer noen bilder fra favorittbadestedet vårt:
badested

sommerfugl

badested 2

I dag....

... har jeg faktisk vært i det huslige hjørnet. Det er så lenge siden jeg har bakt brød, og siden vi kjøpte bare ett brød i går i stedet for to som vi burde ha kjøpt, så fant jeg ut at i dag var det på tide å prøve igjen. Og jeg lurer jo på hvorfor jeg ikke gjør det oftere. Det smaker jo så fantastisk godt, kan ikke sammenlignes med kjøpebrød, selv ikke fra French Bakery.

Brøddeigen:
brddeig

Som ble til:
brdemner

Og etter at de hadde stekt i 45 minutter så de slik ut:
ferdig resultat

Med litt godt pålegg og te, får vi dette resultatet:
nam

Halloween

Egentlig er jeg ikke så glad i å adoptere skikker bare fordi handelsstanden vil at vi skal det. Men hva gjør man når man har 2 små mennesker i huset som gjerne feirer Halloween? Jo, da feirer man halloween :o)
j0430879
(Bilde fra Microsoft)

Her ser du mine to skrekkelige små:
halloweenerne
Fra venstre: Darth Vader og Dracula


Bursdagsgave fra gutta

Det er en stund siden jeg har hatt bursdag altså. Men det er først nå jeg viser fram gaven fra småtrolla mine. Jeg synes det ble så fint :)
efy

Siden sist....

.... har jeg vært på sopptur.

En sopptur består av så mye mer enn bare det å finne sopp. Når man går sammen med andre er det samværet som betyr mest. Prate om løst og fast med familie eller gode venner, uten stress og mas.
I tillegg får man en egen ro i sjelen av en slik tur. Lyden, lukten og synet av skog og natur gjør det med meg. Og så forundrer det meg hvor lykkelig man egentlig kan bli av å finne en liten sopp. Her ser dere hva jeg fant:
sopp
Fra venstre ser du piggsopp, traktkantarell og kantarell. Sammen med smør, salt, pepper og fløte blir det her vidunderlig godt.

Ved

Vi fyrer med ved. Vi fyrer mye med ved. Vi har nemlig vannbåren varme som drives av en vedfyrt fyrkjele. Og det betyr at vi må ha nærmere 15 favner med ved klart før fyringssesongen starter.

Med andre ord; vi har ingen fritidsproblemer, og her har jeg gjort mitt beste for å dokumentere det:vedkubber
Steg 1, ta en tømmerstokk og del den opp i passende lengder.
Steg 2, klyv tømmerstokkene for at de skal tørke og for å få passende vedkubber til fyring.
Steg 3, stable vedkubbene på dertil egnet sted.
stablet ved

Sulten og tørst blir man også når man holder på. Iskald cola hjelper godt på tørsten. Men den holder seg ikke iskald lenge. Ikke varer den lenge heller for å si det sånn.
cola

Denne helgen lagde jeg klar en gryte med chili con carne slik at vi kunne spise når det passet oss. Piknik i det grønne slår alltid godt an. Og fysisk arbeid gjør noe med matlysten. Gryten ble tom den.
piknik

Årets sommerferie - del 2

Siste del av sommerferien tilbrakte vi på Tarva. Tarva er ei øy utenfor Bjugn på trøndelagskysten. Min svigermor er født og oppvokst der, og hun deler gjerne sommerhuset sitt med oss. Gutta boys elsker å være der. Vandre rundt i fjæra og lete etter krabber og skjell er stort. Men enda større er det å fiske, spesielt når vi får fisk. Og det er nesten like morsomt å spise fisken som å fiske den.... den går i hvert fall ned på høykant.

Her kommer noen stemningsbilder fra del 2 av ferien:
utsiktsbilde tarvasolnedgangro ro tilhavet om kveldenbunkers

Årets sommerferie - del 1

1. del av sommerferien tilbrakte vi i Danmark. Det var mye som skulle sees, og mange aktiviteter som skulle prøves. Her har jeg dokumentert noe av ferien med bilder:

sommerfuglerpasjonsblomstoljeplattformlegolandhirtshals fyrgresk restaurant
Det er kanskje mulig  gjette hvor vi har vært?
De 2 første bildene er fra Randers regnskov, de 2 neste er fra Legoland. Deretter er det et bilde av fyret i Hirtshals, og til slutt et lite stemningsbilde fra en gresk restaurant i Vejle med UTROLIG god mat.

Å blogge eller ikke blogge..... det er spørsmålet

Jeg har lenge vært i tvil om jeg skal fortsette å blogge eller ikke. Kreativitetstørken har lenge hatt overtaket på meg, og det har ikke bare vært på håndarbeidsfronten. Det å finne noe å skrive om har vært like vanskelig.

Etter mye tenking fram og tilbake har jeg rett og slett bestemt meg for å fortsette som før. Har jeg noe å blogge om så gjøre jeg det, og hvis ikke.... så lar jeg være. Så får jeg bare håpe at noen stikker innom en gang i blant og legger igjen en kommentar.

Det føles i hvert fall godt å være litt i gang igjen :)

Morsdag

Et morshjerte banker hardt og varmt når det blir vekket av to søte små  gutter som kommer med egendesignete  kort og gaver tidlig en morsdagsmorgen:
morsdagsgave
Jasper Conran Casual Ware frokostkuvert fra Wedgwood, jippi :D

Arbeidsrom fylt med kreativ inspirasjon

Hobbyrommet jeg har nå er ikke akkurat noen kilde til inspirasjon, men jeg har funnet den rette boka for å hente ideer til å lage et rom hvor kreativieten kan blomstre. Bare se her:
arbeidsrom 1

Jeg hadde ingen ide om at man bruke en oppvaskmaskin til dette:
arbeidsrom 4

Og her er flere gode ideer:
arbeidsrom 8arbeidsrom 6arbeidsrom 5arbeidsrom 3arbeidsrom 2

Nye bøker..... IGJEN!

Jeg har litt dilla på bøker. Har alltid hatt det. Og på Capris så har de så mange som frister. Bare se på dette:
nye bker

The French Inspired Home hadde mye inspirasjon å gi:
inspirasjon 9inspirasjon 6
inspirasjon 8inspirasjon 7

Boka Hearfelt fra Kim Hargreaves hadde også mye å by på:
876

Mer å føye til på 'To-Do' lista fra Knitting Lingerie Style:
543
21

Og Warm Fuzzies hadde også inspirasjon å gi:
inspirasjon 2inspirasjon 1
inspirasjon 3

Barnebursdag

Hva gjør man når poden blir 5 år og man har lyst til å glede ham med en kake som er noe utenom det vanlige, men så, til alt overmål, har et kreativietsnivå i kroppen som har sunket ned til samme nivå som grunnvannet???

Jo, det er bare en ting å gjøre: Man spør om råd på Hobbyboden selvfølgelig!!!

Og den som spør får svar! Noen vennlige sjeler foreslo bassengkake, og det ble det:
bassengkake

Verdensrommet

Den elsdte sønnen min er 8 år, snart 9, og det var på tide at han fikk nytt rom. Han har forlengst vokst fra Ole Brum-figurene på det gamle rommet sitt. Mer plass trengte han også. Eller.... det var vel ikke akkurat han som trengte mer plass, men lekene hans!

Siden poden er svært fasinert av verdensrommet og alt som har med Star Wars å gjøre, så måtte vi jo la rommet hans gjenspeile det. Så i juleferien tro mor til med malerpensler og akrylmaling. Her ser dere litt av det som ble til på den ene veggen på rommet hans:

venusneptun
Venus og Neptun

sola og venus
Venus og sola

jorda og mnen
Jorda og månen

You Make Me Smile c",)

smile

Hurra, jeg har fått 'You Make Me Smile' Award av Tintin og Glimt :D Gjett om jeg ble glad!

Nå skal jeg gi prisen videre, og jeg vil jo gjerne sende prisen rett tilbake til de jeg fikk den av, men så vet jeg ikke helt om jeg kan det eller om det er meningen at jeg skal gi den videre til noen nye. Og det er jo så vanskelig å velge blant alle de flotte bloggene som får meg til å smile. Og hvordan i alleste dager skal jeg klare å begrense meg til noen få???? Ikke lett det her altså. Må nok gå i tenkeboksen litt.

Det som er så pinlig da *flau* er at det har tatt meg så lang tid før jeg har oppdaget at jeg har fått prisen. Bloggen min har ligget ganske død en stund nå, men jeg håper at det kommer bedre tider framover. Jobben stjeler all energien min, så det har vært dårlig med kreative øyeblikk i det siste.

Jeg har blitt tagget....

... og skal herved fortelle dere 7 sannheter om meg selv, noen interessante og andre fullstending uinteressante. De som har tagget meg er Pingvindesign og Anne Grete.

1. Jeg synes planleggingen er halve moroa og legger derfor en god del jobb i å planlegge. At planene ikke alltid blir gjennomført spiller ingen rolle, siden jeg har det så gøy under planleggingsstadiet.

2. Jeg har en tendens til å begynne på litt flere ting enn jeg klarer å fullføre.

3. Det som gir meg størst glede i livet er de enkle og små tingene, og familien min selvfølgelig.

4. Jeg liker IKKE kaffe!! Ikke engang cappucino eller caffe latte.

5. Jeg har dårlig samvittighet for at jeg til tider er et miljøsvin.

6. Egentlig så har jeg lyst til å være kunstmaler, problemet er bare at jeg mangler talent.

7. Barna mine synes jeg er sprø.

Egentlig så skal jeg tagge syv andre, men siden jeg ikke vet om noen som ikke har blitt tagget til nå så lar jeg det være opp til deg som leser om du også vil tagges. Hvis du vil tagges må du huske å linke videre til den som tagget deg (dvs. meg ;D).

Bursdagsfeiring

Siden mannen i huset hadde bursdag fredag 12. oktober måtte vi jo feire litt. Men siden energien ikke har vært på topp i det siste valgte jeg den 'late' varianten av bursdagsfeiring. Middag ute og kjøpekake hjemme. Middagen ble forresten inntatt på Hotellet i Hokksund hvor menyen virkelig har tatt seg opp de siste par årene. En tur dit anbefales gjerne.
Og ja, kaken var også veldig god c",)
Bursdagskake
Blomsteroppsats
Lørdagskos
Stuebordet


Shoppinglørdag

I går var det salg på Lille Stasjon i Lier. Dette er en drømmebutikk for alle quilte-damer, så jeg måtte jo selvfølgelig nedover. Dette ble med meg hjem:
Stoffer på salg
Disse 4 stoffene var på salg :o)

Men selvfølgelig så var det jo noe annet som også fristet. Disse var IKKE på salg:
Stoffkjop

Etter handelen på Lille Stasjon tok jeg turen over 'torget' til Lier ASVO hvor jeg fant dette:
Durance Lavendel
Vaskemiddel og tøymykner fra Durance som jeg skal bruke til sengetøyet. Lavendel skal visst ha en avslappene og beroligende effekt, og i tillegg så liker ikke midden lukten.

Jeg var også en tur innom Nitsirkna hvor jeg handlet dette:
Glassfat
Fat og duftpose
Den lille telysestaken hadde jeg fra før av, og duftposen er en gave fra Lille Stasjon.

Etter all handlingen hadde MaritaBK, Glimt og jeg et koselig treff på Toget hvor vi koste oss med deilig "hjemmebakst", kakao og kaffe.

"Maleri - Malera"

I huset hvor jeg er født (nei, kanskje ikke akkurat født da) og oppvokst henger det 2 malerier som jeg liker utrolig godt. De er ikke malt av noen kjent maler, men de er stemningsfulle og har affeksjonsverdi for meg. Men siden mamma og pappa ønsket at disse maleriene skal følge huset, så kommer de dessverre ikke til å henge i mitt hus noen gang. Så da må jeg male selv da.

Maleriene er over 100 år gamle og er av det samme motivet. Det er et sommerbilde og et vinterbilde. Jeg har forsøkt meg på sommerbildet i første omgang. Det er ikke helt ferdig ennå, jeg må pynte litt på bakken før jeg vil ha det opp på veggen.
Malerier
Maleriet til venstre er originalen og mitt "plagiat" er til høyre. Jeg har dessverre ikke truffet helt med fargene og det er noen andre ulikheter også, men det får ikke hjelpe.

På sykkeltur...

Minstemann har lært seg å sykle, 4,5 år gammel. Vi hadde litt hjertet i halsen når han satte i gang uten støttehjul, men det gikk så det suste. Bildet her viser nok ikke ferdighetene hans, så dere får ta mitt ord for det, men i et forsøk på å 'anonymisere' ham litt, så ble det altså dette bildet jeg la ut i bloggen min.
Sykkeltur

Sopptur

For et par uker siden var vi på sopptur. Fangsten ble ganske mager, men det var en del sopp som var for små til å plukkes. Skal ut på tur igjen snart, og da håper jeg det har skjedd saker og ting.

Her er et lite bilde av "fangsten":
Kantareller

Bryllupsdag

22. august feiret vi 9 års bryllupsdag. Hjemme ventet 3 spente "gutter" med blomster og god mat :D
Bryllupsdag

Jeg fant, jeg fant....

Endelig er den min! Boka som jeg har lett så lenge etter ( tja, det er kanskje bare en uke jeg har lett da.... men det føles som en liten evighet).

Boka heter The Friday Night Knitting Club, og skal etter sigende være bra. Gleder meg til å sette i gang og lese, eneste problemet er at jeg holder på med diverse oppussingsprosjekter også. Men, men.... man må jo prioritere det som er viktig her i livet c",)

The friday night knitting club

Salg

Vel hjemme fra ferien lå det to pakker i posten. Det har nemlig vært salg på stoffer på Ericas. På bildet ser dere stoffene jeg bestilte, og bånd og skilt fra Tilda. Dukene er en kombinasjon av hjemmelaget arvet (øverst til venstre) og shopping på Kid (øverst til høyre og nederst til venstre). Rosen på bildet er Louise Odier fra hagen vår. Den dufter så nydelig!
Salg Ericas

Overraskelse fra ett av englebarna c",)

Her om dagen ringte det på døra, det hender jo i blant det, men når jeg åpnet var det ingen mennesker der, i stedet for lå det en liten bukett pent dandert på trappen. Det var det største 'englebarnet' mitt som ville overraske mamma'n sin med det beste hun vet. Er jeg ikke heldig?
Blomstergave

Spiderman kake

Når eldstemann fyldte 8 år her for en ukes tid siden måtte jeg jo finne på et eller annet tema for bursdagen. Og siden Spidermann 3 går på kino og Nille hadde både spiderman-tallerkener, servietter og glass, så måtte jeg jo lage en spiderman-kake også. Og slik ser den ut:
Spiderman kake
Ikke akkurat verdens fineste, men ungene forstå i hvert fall hva det skulle forestille c",)

Hurra for Ventelo! NOT!!!!!

Vel hjemme fra ferie så jeg fram til en surferunde på nettet. Måtte jo sjekke diverse blogger rundt omkring for å se hva som har skjedd mens jeg har vært borte. For ikke å snakke om hva som har skjedd på Hobbyboden. Men da jeg satte meg foran pc'en for å komme på nett så var det plutselig ikke noe nett der. I forbindelse med at jeg har byttet jobb så har den nye jobben min vært i kontakt med Ventelo for å endre fakturaadressen, og jammen har ikke Ventelo klart å tolke det som en oppsigelse, så de hadde likesågodt koblet fra linjen min de.

Jeg vil på nett!!!!! Grrrr, Ventelo!


Tilbake fra ferie

Jaja, så var det slutt på ferieturen vår da. Vi har vært en uke på Estralla de Mar i Alcudia, Mallorca. Og dagene gikk med til å spise, bade, sole seg, lek og moro. En vitamininnsprøytning for både voksne og barn. Synd dagene går så fort bare. Hadde egentlig planlagt å gjøre litt håndarbeid mens jeg var på ferie, så jeg pakket med meg garn og pinner, men neida, dengang ei. Håndarbeidet ble pakket opp igjen urørt. Men jeg fikk lest en god bok: "Menn som hater kvinner". Den kan anbefales.

Under ser du et lite stemningsbilde fra stranden i Alcudia.
Alcudia Beach

'Kjekt å ha'

De siste par sommerene nå har jeg oppdaget et behov jeg ikke har hatt tidligere. Nemlig små vaser som passer til en enslig liten blomst eller kanskje tre, og ofte har disse blomstene svært korte stilker. Så i går gikk jeg på shopping. Fant det jeg trengte og mer til, som f.eks. en søt liten hjerteformet eske av blikk.
Innkj?

Den ene vasen er selvfølgelig allerede i bruk:
Blomsterplukk


17. mai kake

Selv om det ble mye kake, brus, is og pølse på skolen 17. mai, måtte vi selvfølgelig kose oss med kake hjemme også. I år ble det en mandelbunn, med vaniljekrem og jordbær på topp. Nam!
17. mai kake


Syriner

En av mine favorittblomster! De dufter godt, og så har de så nydelige farger.
Håper guttene mine blir like glade som meg i morgen (eller kanskje vi skal si i dag :) når de kommer ned og ser hva som pynter kjøkkenbordet.
Syriner


Liljekonvall

På gården hvor jeg har vokst opp renner det en bekk, og ved denne bekken er det et lite område hvor det vokser tett i tett med liljekonvall. Det er så vakkert. De er pene på stuebordet mitt også =0)
Liljekonvall

Estrella de Mar

Det begynner å nærme seg nå..... Om 6 uker drar vi av sted til Alcudia på Mallorca. Hotellet heter Estrella de Mar, og vi har vært der en gang før. Som dere kanskje skjønner så likte vi oss godt der, ellers så hadde det ikke blitt noen ny tur. Synes Alcudia er et paradis for barnefamilier. Langgrunn strand som strekker seg langt avsted, det er midt i blinken. Og bassenget på hotellet er heller ikke å forakte.
Estrella de Mar

Kanelboller....

.... faller i smak i pausene på gokart-trening :0) Disse er helt nydelige selv om de ikke ser så gode ut på bildet her. Har fått oppskriften av Tintin. Det er cottage cheese i oppskriften. Tror det er det som gjør det lille ekstra.
Kanelboller

Ny hobby !

Ja, egentlig er det ikke min nye hobby da, det er vår eldste sønn som endelig har funnet en hobby. Han har jo ikke vært interessert i hverken fotball eller ishockey til pappaens store fortvilelse, men endelig har onkel funnet noe som faller i smak. Og med en onkel som kjører rally, så er Aleksanders nye hobby selvfølgelig... gokart. Nå er det riktignok sånn at mammaen og pappaen skjærer noen tenner fordi onkel ikke kunne ha funnet en rimeligere hobby, men når poden endelig ivrer for noe så får vi vel heller 'vri opp lommeboka' som en annen pappa innenfor sporten så "fint" uttrykte det.

Her er han i hvert fall, i fullt utstyr før sin 3. treningsdag:
Sigdal 3Sigdal 1

På grilltur

Det er stor stas når vi pakker sekken med pølser og tilbehør og setter kursen for skogen. Med medbrakt ved så blir det bål og grilling på pinne. Denne gangen slo vi "leir" rett ved ei elv og det var ekstra populært.

Slik ser det ut når vi er på tur:
P? grilltur

Orkide

Har en liten svakhet for orkideer, jeg må bare innrømme det. Og for 14 dager siden fikk jeg et nytt eksemplar i hus. Se på denne da, er den ikke fin????

Orkide

Man tager 3 bananer....

 .... som har sett sine beste dager. Og vips så har man en....
 Banankake
(banankake)

Og hvis man i tillegg lager en:
 
...så får man en skikkelig kosekveld!

Her er min smoothie-oppskrift:

1 pakke frosne jordbær
1 pakke frosne blåbær
1 beger vaniljekesam
1-2 dl juice (appelsin eller annet)
1-2 bananer
litt sukker hvis bærene er sure
blandes sammen i en blender

Sunt og kjempegodt   c",)

Kupp på Narvesen

Siden Narvesen har 25 % på utenlandske blader for tiden, måtte jeg selvfølgelig svinge innom en tur når jeg først var på Buskerud Storsenter. Her ser dere hva jeg kom hjem med:
Narvesen kupp
Åh, jeg er så lykkelig. Skal kose meg mange timer med disse bladene her. Mange gode ideer og tips. Kanskje jeg skal la være å bla for mye i de nå, og spare de til påske! Klarer jeg det da, mon tro...... NEI !!!

En fiiin dag...

.... er det når man kommer sliten hjem fra jobb og oppdager dette i postkassen:
Blad og bok

Det var så mye lekkert i strikkeboken. Mange prosjekter jeg fikk lyst til å lage der. Men en som garantert skal strikkes er boleroen på forsiden. Tror nok at den havner på VIP-listen min =0)
Passet bra med kjøkken som tema i Vakre Hjem også. Går med planer om å pusse opp kjøkkenet i sommer. Håper i så fall at det blir en god grillsesong mens vi holder på....

Gode forsetter!

Siden jeg har hatt fri i dag var det liksom ikke måte på hva jeg skulle gjøre =0). Jeg skulle gjøre rent litt, vaske klær, få unna en del av ufo-prosjektene mine og så skulle jeg bake boller.
Jeg fikk vasket klær. Og så fikk jeg unna et høyt prioritert prosjekt for sønnen min som jeg begynte på i går. Og så fikk jeg bakt disse:
Boller

Litt av en helg!!!

Fredag hadde jeg min siste arbeidsdag i en bedrift hvor jeg har jobbet i 13,5 år. Har faktisk vært der i over en tredjedel av livet mitt, og jeg har fått veldig mange gode venner der. Flere av dem er blant de beste jeg har. Selv om jeg er veldig glad for å begynne med noe nytt nå, er det også veldig trist å ikke skulle se alle de kjente og kjære ansiktene hver dag, men jeg håper og tror at vi skal holde kontakten.

Fra avslutning til feiring: etter jobb bar det rett hjem til bursdagsfeiring. Minstemann fylte 4 år og han hadde bedt jentene sine fra barnehagen. Ingen gutter på hans alder på hans avdeling, men det spiller da ingen rolle når det er så mange fine jenter der. =0)

Lørdag hadde jeg en kombinasjon av effektiv avslapning og effektiv rengjøring/kakebaking, for i dag brakte det løs igjen med familiebursdag. Og de er glade i kaker i familien vår.

Men nå har alle dratt hjem og jeg skal sette i gang med litt effektiv avslapning igjen. Burde vel egentlig tatt bilde av luen jeg heklet ferdig på fredag, men det tror jeg skal få vente til en annen dag. Må lade opp til ny jobb i morgen ;0)

Nok et kjede....

Fikk lyst på et kjede i bruntoner siden jeg ikke har det fra før av. Resultatet ble dette:
Nok et kjede....

Enkelt kjede

Fikk lyst til å lage et enkelt kjede som passer til det meste.... og det gjorde jeg. Ferdig på 5 minutter. c",)
Enkelt kjede

Dagens fangst i butikkene c",)

Gleder meg til å nyte dette =0). Spørsmålet er bare 'når skal jeg få gjort det'???
To filmer med Audrey Hepburn ( snuppetassen (mannen min) stønna høyt når han så dem, men i det minste så er de ikke i svart/hvitt, he he), Country Homes & Interiors (et av mine yndlingsblader), Anna, Badesalt og olivensåpe. 
Dagens fangst i butikkene c",)

Strikkevesken min....

Tenkte jeg skulle vise frem 'strikkevesken' min. Skulle ønske jeg kunne si at jeg har laget den selv, men det har jeg dessverre ikke. Kjøpte den på Lille Stasjon i Lier i november og har vært kjempefornøyd med den. Den er egentlig ikke laget for å være en strikkeveske, men den fungerer utmerket til formålet. Og jeg har fått inspirasjon til å lage den typen 'veske' til flere formål. c",)
Strikkevesken min....

'Hemmelig venn' -gave

Vil gjerne vise dere hva jeg fikk i Hemmelig venn-gave på lille juleaften. Veel, egentlig er det ingen hemmelig venn, i hvert fall ikke på Hobbyboden sin hemmelig venn - liste, men min egen personlige venn som egentlig ikke er så hemmelig.

Det var en veldig koselig overraskelse å få, og jeg ble kjempeglad. Ååå, gleder meg til å lage noe ut av det. Jeg er så heldig  =0)
'Hemmelig venn' -gave