Hagen i oktober

Tror noen av plantene i hagen har misforstått hvilken årstid det egentlig er. Se på disse for eksempel:

Dette er en av klematisene:
klematisokt
Og her ser du rosen 'Louise Odier':
louise odierokt

Mens andre av plantene har tatt høstdrakten på:
jordbaerokthurdalsrose m nyperblaabaerbusk
Øverst ser du en av jordbærplantene vi satte i sommer. Gleder meg til neste sommer, for da håper jeg de er fulle av bær.
Det neste bildet viser NYPENE som plutselig har kommet på hurdalsrosen vår. Jeg visste ikke engang at hurdalsrosen kunne komme med nyper!!!!!
Og så er det nydelige høstfarger på blåbærbusken vår.

Høst i hagen

Det er perfekte dager for innekos nå. Regnet siler ned ute, men inne er det varmt og godt. Her er noen stemningsbilder fra hagen min:
Host i hagen 1
Host i hagen 3
Host i hagen 2
En liten rest av sommeren klorer seg fast :o)

Regnbuen

Hadde et nydelig syn utenfor kjøkkenvinduet her en dag:
Regnbue

Hageoppdatering

Når man kommer hjem fra ferie er det spennende å se hva som har skjedd i hagen mens man har vært borte. Har blomstene sprunget ut, eller er det ugresset som har grodd? Og sannelig har det ikke skjedd litt av hvert. Med både blomster og ugress, mener jeg. Her er et lite knippe bilder av hva som rører seg i hagen vår for tiden:
 Hurdalsrose 2
Hurdalsrosebuskene står i fullt flor. Det er så nydelig. Under er det et detaljbilde av rosen.
Hurdalsrose 1

Det ser ut som om det blir hjemmedyrkede jordbær i år også c",)
Jordbær

Klematis 'Cardinal Rouge'. Blomsten er egentlig rødere enn bildet viser.
Klematis Cardinal Rouge

Lavendel er så nydelig.
Lavendel

En av peonene har sprunget ut. Husker dessverre ikke navnet på denne.
Peon

Husker ikke navnene på disse orientvalmuene under heller. Aaargh, hvorfor må jeg være så glemsk?!?
Valmue 1


Valmue 2

Mer om hagen

På runden i hagen i dag så jeg plutselig at den ene blåbærbusken er i full blomst. Den andre var imidlertid et sørgelig syn. Ingen blomster og mange tørre grener. Er derfor litt spent på hvordan blåbærhøsten blir. Man bør visstnok ha 2 busker for å få noe særlig avling.
Den ene rhododendronen er også i full blomst. Liker så godt denne. Knoppene er knall rosa, men når blomsten springer ut er den lys rosa, og etter hvert som tiden går, blir blomsten nesten hvit.

Bl?b?rbuskeRhododendron

Hagen i dag

Jeg har alltid drømt om å ha en hage med en koselig port. Heldigvis har jeg en 'handyman', så han snekret denne porten etter mine tegninger. Porten skal etterhvert nesten dekkes av en klatrehortensia. Men det tar så forferdelig laaaang tid før den vokser til. Det er ikke lett å vente for en utålmodig sjel som helst skulle hatt dette klart i fjor.
Port

Vi har en veranda som vender mot nord, og her var det ikke like lett å finne plantner som trives. Men Hurdalsrosene storkoser seg og i juni bugner det av blomster her. Det er så nydelig, og jeg skal huske å sette inn et bilde av blomstringen i bloggen senere. Akkurat nå er det Løytnantshjertene som blomstrer. Nydelige de også.
Veranda nord

Nærbilde av Løytnantshjertene:
L?ytnantshjerter

Rett ved inngangsdøren har vi en liten sitteplass. Her er det skygge og deilig å sitte når sommeren er på det varmeste. I bedet her har vi Storkonvall (som dere ser blomstrer), hosta og dagliljer.
Storkonvall

Vinter igjen

I går hoppet jeg entusiastisk rundt i hagen og knipset bilder av alt som spirte og grodde, mens i dag subbet jeg ut på verandaen for å ta et bilde av værgudenes luner.
Vinter igjen

Jippi, det er vår =0)

Våren er min favorittårstid (akkurat nå i hvert fall). Det er så herlig å se spirene gro i hagen, høre fuglene kvitre, og føle at alt våkner til live igjen. Til og med min vintertrøtte kropp. Det har en deilig smitteeffekt på alle og enhver. Legger derfor ut noen stemningsbilder fra min oppdagelsesferd i hagen:

ValmueKrokusHelleborusBl?veisBlomst