Bokmerker

Man får visst aldri for mange bokmerker har jeg funnet ut. Årsaken er troligvis at alle forsvinner på et eller annet tidspunkt. Har derfor heklet noen bokmerker til meg selv og gode venner som også er glade i å lese bøker. Mønsteret fant jeg på Ravelry.

Magebelter til kjøkkengardiner

Fant ut at det ville være fint med heklede magebelter til de nye kjøkkengardinene jeg sydde. Mønsteret heter "Kantbord med kroner" og jeg har funnet det i boken "Hekling - abc for hekleentusiaster".
Bordskånere

På Ravelry fant jeg et fint mønster på bordskånere. Har lenge tenkt at jeg skulle lage noen siden det det har begynt å bli flaut å ha framme de vi har fra før av. Bordskånerne var raske og morsomme å hekle. Mønsteret finner du her.
Poncho fra www.garnstudio.no

Mens jeg blogget forrige innlegg så kom jeg på at for en 3-4 år siden så heklet jeg faktisk en poncho som aldri har blitt blogget. Det var utrolig morsomt å hekle ponchoen, jeg koste meg hele tiden, og det var faktisk gjort i løpet av en uke.

Den er god og varm og ofte i bruk om våren/sommeren. Har blitt ordentlig glad i ponchoen og lurer stadig på om jeg ikke skal hekle meg en til i en annen farge.
img0317

img0316

img0315

Yogamattetrekk

For en tid tilbake kjøpte jeg meg en yogamatte. Har lenge hatt lyst til å begynne på yoga. Og mens jeg har ventet på høsten og yogakurset har jeg heklet et yogamattetrekk som er kjekt å ha når jeg skal bære med meg yogamatten.

Nå har yogakurset mitt begynt, og det er virkelig gøy å gå der, det er bare det at de har yogamatter der som vi bruker så jeg får jo ikke brukt yogamattetrekket mitt. Snufs!!!
yogamattetrekk
Mønsteret til yogamattetrekket finner du her: http://www.pickles.no/om-shanti-mat-bag/
Jeg har gjort noen små endringer i mønsteret siden jeg har brukt et tynnere garn og måtte øke antallet stavgrupper.


Sweet Magnolia Scarflette

Når jeg så dette pynteskjerfet fikk jeg en sånn 'Må ha.... bare må ha'-opplevelse. Så jeg kjøpte mønsteret og satte i gang. Men jeg har aldri noen gang brukt det! Er det mulig??? Ja, det er det faktisk!
sweet magnolia scarflette

Heklet sjal

Det er en stund siden jeg heklet dette sjalet. 2 år faktisk, men jeg ville vise det fram uansett.
heklet sjal med blondekant 1

Holdt på å glemme....

...denne! Eller dvs disse. For jeg har faktisk heklet to av dem selv om jeg bare viser fram den ene.
duk


Nye heklenåler

Bokklubben jeg er medlem i hadde et tilbud som ikke var til å motstå. Se selv:
etui 1
En liten eske til å holde orden på heklenålene i.
Og sjekk de heklenålene!!!!
etui 3etui 2
Fargerikt fellesskap. Det kan skape problemer. For hva gjør man når fargen på riktig heklenål ikke matcher fargen på garnet du skal hekle med???? Slike problemstillinger ante jeg faktisk ikke at man kunne komme opp i før nå....

Skjerfet 'Anne'

Jeg har faktisk gjort noe kreativt i det siste. Jeg skrev i et tidligere innlegg at jeg skulle vise dere resultatet, og her er det:

Dette er skjerfet 'Anne' som er designet av MKCarrol. Mønsteret kan du få kjøpt her. Jeg har heklet skjerfet av 3 nøster Misti fra Du Store Alpakka, i tillegg har jeg heklet den av 1 nøste Fairytale sammen med 1 nøste tynn Alpakka fra DSA de også. Luen er heklet av litt over 2 nøster Misti, og er et Drops-mønster som du kan finne her.
skjerflue

Og her ser du hvordan det ser ut på en gullungene mine.
sebbis m skjerflue

De nederste 3 nøstene på dette bildet har jeg brukt til 'Anne', og de to øverste har jeg andre planer for.
misti

Men dette er ikke de eneste Anne'ne jeg har heklet. Har også 3 uferdige skjerf som jeg trenger litt mer garn til. Men garnet må bestilles først. Fra USA. Har brukt Noro Silk Garden på de to første fra venstre. Liker utrolig godt fargene i disse. Det blå er av Alpakke fra Sandnes.
skjerf 1

skjerf 2

Blomsterbord

Noe kreativt har faktisk funnet sted i det Hobbus'ke hjem. En liten blomsterbord har det blitt. Men hva den skal brukes til kommer i et senere innlegg.
blomsterbord
Det har faktisk vært litt mer kreativ aktivitet enn dette altså. Det er bare ikke blitt dampet og gjort klart til fotografering enda. Men det kommer, det kommer. Forhåpentligvis innen kort tid :)

Lue i Løve Cocoon

Og den ser slik ut:
lue i lve cocoon
Har planer om smetteskjerf og pulsvanter (eller votter) også.


Vet ikke helt om jeg tør å si det jeg, men....

....jammen i meg har jeg ikke heklet flere tøfler også. Jeg lider ikke av varme føtter, skjønner dere. Og så har jeg fått høre gjentatte ganger gjennom oppveksten hvor viktig det er å holde seg varm på føttene. Nemlig!!! Og til mitt forsvar så vil jeg bare si at det ene paret tøfler er til mine barns oldemor. Var nemlig litt uheldig med tovingen på tøflene hun fikk til jul, eller kanskje jeg heller skal skrive at Oldemor har dessverre større føtter enn meg. Dessuten har det nå endelig begynt å nå inn i hodet mitt at eldre mennesker ikke liker ting som strammer.

Og for ordens skyld, det er det grå og rosa paret med blomst på som skal til oldemor.
flere tfler


Enda et sjal

Man kan jo begynne å lure på hva jeg skal med alle disse sjalene jeg lager (for flesteparten av dem er jeg redd jeg har laget til meg selv), men de er jo så kjekke og anvendelige. Og så må man jo selvfølgelig ha de i farger som matcher også, og i dette tilfellet var det et grått skjørt som trengte en partner. Sjalet er heklet i Schachenmayr (skrives det sånn???) noe.... og mønsteret er en kombinasjon av et Sandnesmønster og forestillinger oppe i midt hode. Og da blir resultatet slik:
sjal
Synes liksom ikke jeg får helt fram hvordan sjalet ser ut ved å henge det på sofaryggen, men i mangel av egnet fotomodell så får det bare bli slik. Under er det en detajl fra sjalet, men det er tatt uten blitz (en annen fiks ide som har oppstått oppe i mitt hode) og da blir det gjerne litt mørkt, som dette:
detalj fra sjal
Og for de som ikke allerede har sett det, så kan jeg nevne at sjalet er heklet.

Sjal fra HP

Det er en stund siden jeg ble ferdig med dette sjalet, i slutten av november faktisk, men siden bloggen har ligget like død som kreativiten, så har det tatt sin tid før bildet har kommet inn hit.
hp sjal

Fremgang på HP-sjal

Det går sakte men sikkert fremover:
Sjalfremgang

Barn trenger også varme føtter !

Hvis du har bladd litt i bloggen min, så har du kanskje fått med deg at jeg er glad i å lage tøfler. Barna mine har i hvert fall fått det med seg, og de forlangte nye tøfler for ikke så lenge siden. Da måtte jeg jo bare sette i gang da...

Formel-1 tøfler til Aleksander siden han kjører gokart og vil bli Formel-1 kjører når han blir stor:
Ferraritøfler

Og Sebastian kan være like sint og farlig som en løve i blant, så tøflene hans ble slik:
Sebastians tofler

Kamuflasjetøfler

Kamuflasjetøfler kan være kjekt å ha når man skal snike seg innpå hybelkaninene for å tilintetgjøre dem.
Kamuflasje tofler

Nytt sjal fra HP

Dette har jeg på heklekroken for tiden:
HP sjal

Ensporet jeg....???

Å nei!!!

Det er bare det at det er så forferdelig enkelt å hekle tøfler. Og så er det en veldig kjekk ekstra gave til jul. Og så har guttene mine alltid lyst på et nytt par. Og siden jeg ikke har den helt store håndarbeids 'driven' over meg for tiden, så er det et veldig takknemlig tidsfordriv mens jeg ser på tv.
Flere tofler
Dette er 6 par som venter på pynt og en svømmetur i maskinen.

Noen fyller rundt år....

... men jeg sier ikke hvem. Og siden jeg vet at vedkommende er på hytta fram til hun får gaven, og siden det ikke er bredbånd på hytta, så tar jeg sjansen på å legge gaven hennes ut på bloggen. Håper hun blir glad!

Tanja tøflerTanja sjal
Tanja gave 1
Fra toppen: tøfler, heklet sjal og et smykke. Alt er hjemmelaget selvfølgelig :0)

Oldemorsrute

En dag skal denne lille lappen bli noe stort. Den skal bli en liten bit av et slumreteppe =0)
image81
Heklet med Safir ullgarn på pinne nr 4,5.

Hekleduker

For en tid tilbake heklet jeg et "innimellomprosjekt". Likte det så godt at jeg fant ut at jeg måtte ha 1 eller 2 til. Her er i hvert fall de to første i serien, så får vi se om det blir en tredje. Synes det er veldig greit å hekle runde duker. Filethekling derimot, det er skummelt det. Tror ikke jeg får til det, skjønner dere.....
Hekleduker

Slumreteppe til Nillepus

Siden Aleksander fikk et slumreteppe til sitt kosedyr, så skulle det jo bare mangle om ikke Sebastian fikk et til sin Nillepus også. Bestillingen var klar: Teppet skulle være rosa med hvite kanter og det skulle være blomster. De vet hva de vil ha når de er fire år =0)

Nillepus teppe


Barnetøfler

Måtte jo ha noe å holde på med mens jeg så på min nye dvd med gamle episoder av Midsomer Murders (Mord og Mysterier) på skjærtorsdag. Resultatet ble 2 par babuschka-tøfler. Et par i str. 27 og et par i str 34. Englebarna/rakkerungene (alt ettersom) ble veldig fornøyd =0)
Barnet?fler

Ferdig tovede Babushka-tøfler

Det ble visst ikke helt vellykket det her. Tøflene mine passer i lengden, men utover det er de litt..... eh... runde. Jeg har i hvert fall god plass i bredden. Selv etter 2 runder i vaskemaskinen, en på 60 grader og en på 90 grader. Det var kanskje ingen lur taktikk å bytte ut Eskimo med Fritidsgarn???? Jaja, ikke noe annet å gjøre enn å forsøke på nytt. Skal jeg bruke Fritidsgarn får jeg kutte ned på antallet masker.

Her er i hvert fall resultatet:
Babushka t?flene

Babushka Ballerina tøfler

Jeg har vært inne på denne bloggen og funnet de nydeligste tøfler. Og utrolig nok så har skaperen av tøflene vært så grei at hun har delt oppskriften med oss andre. Og da er det jo ingen grunn til å nøle. Riktignok har jeg bare heklet en tøffel enda, men det blir nok en tvilling i løpet av kvelden. Og så håper jeg at jeg har et par tørre, ferdigtovede tøfler til i morgen tidlig.

Tøffelen er heklet av litt over et nøste Fritidsgarn på pinne 7. Nytt bilde følger når tvilling og toving er utført.
Babushka ballerina t?ffel

Ferdig innimellomprosjekt

Noen ganger kan et innimellomprosjekt gjøre mytteri og forlange å bli hovedprosjekt. Det er hva som har skjedd i dette tilfellet. Her er resultatet:
Heklet duk

Mønsteret har jeg funnet i et Gjesdal hefte og det er heklet med Maxi heklegarn fra Gjesdal på pinne 1,5.

"Innimellomprosjekt"

Er så kjekt å ha et "innimellomprosjekt", vet du. Et sånt som man kan ta fram og pusle litt med når det ikke er noe annet man har lyst til å pusle med. Og her ser du mitt. Det skal bli 2 eller 3 slike, har ikke helt bestemt meg ennå.
Hekleprosjekt

Heklet Beret

Måtte lage en lue som matchet potetskrueskjerfet jeg heklet ved juletider. Luen er heklet med to tråder alpaka på heklenål nummer 6. En av godungene mine er fotomodell for anledningen.
139802-24

En ufo's endelikt

Egentlig var det fort gjort å ta knekken på denne ufoen. Sy i en knapp på blomsten og dampe skjerfet var alt som skulle til. Men noen ganger er det bare så forferdelig vanskelig å komme i gang.

Mønsteret heter 'Sweet Magnolia Scarflette' og dere finner det her. Jeg har heklet den med 2 tråder Alpaca (fra Drops) på heklenål nr 5.
139802-17

Nyttårshelgprosjekt

Hadde egentlig planer om å holde på med ufo'ene mine i nyttårshelgen, men så gjorde jeg den 'kjempetabben' å ta meg en tur på Ulla (garnbutikk i Drammen) på fredag. Og da ble det et nytt prosjekt da! Falt for dette heklede sjalet som jeg fant i det siste heftet til Sandnes. Sjalet er heklet på pinne 4,5 med Kitten Mohair.
139802-16