Adventsløper

Jeg har endelig gjort ferdig adventsløperen som har ligget brakk i et par år eller noe. Sannelig på tide.
img0427

img0429

img0428

img0426

Julekalender

Nytt prosjekt på gang. Barna har hver sin julekalender, men så kom jeg plutselig på den idiotiske ideen om å lage julekalendere som de kan ha på skolen. "Det er jo koselig", tenkte jeg. Men nei, ifølge eldstemann er det en skikkelig dum ide. Han blir garantert ertet hvis jeg gjør noe sånt. Minstemann syntes det var en "genial" ide, men barna i den klassen er noen skikkelig lømler, så jeg lurer jo på om julekalenderen kommer til å overleve den måneden den skal henge der.

Men uansett, her er bildene av den spede begynnelsen på en julekalender:
img0370

img0423

img0422

img0421

img0420

Mønster fra AnnaKa

Vinnerlykke

For ca 3 år siden var jeg på noen møter i Sølvtråden quiltelag. Det er den lokale quilteforeningen på Kongsberg. Vi skulle ha et lotteri hvor alle som ville kunne lage blokker, de skulle være i en bestemt størrelse, på svart bakgrunn og ha hjerter som motiv. Man fikk like mange lodd som antall blokker man leverte inn.

Tro meg, jeg har aldri vinnerlykke! Bortsett fra denne gangen :o)
Her ser dere mine bidrag til lotteriet:
hjerteblokker
Og her ser dere hva jeg kom hjem med:
1131383img
Jiiiippiiiii !!!

Knallfarger

veske i knallfargerHusker at jeg en gang hadde dilla på knallfarger. Det var den gangen jeg lagde denne vesken det... tilbake i 2005 eller no'. Kjenner at dilla ikke er der i så stor grad lenger nå, kanskje derfor denne veska befinner seg på et kott ;o)

Mat og Helse

Den eldste sønnen min begynte i 4. klasse i høst og da fant vi ut at Mat og Helse var et av fagene. Til disse timene trenger man selvfølgelig forkle og grytekluter. Og hvorfor skal man kjøpe når man kan lage selv. Dette forkleet er laget av en dekkebrikke, men det er ikke helt ferdig ennå. Det trenger en lomme først. Og så må jeg lage grytekluter. Ser at jeg har vært litt skjelven på hånda når jeg tok bildet, men siden det ikke er helt ferdig ennå, så kommer det et nytt bilde med tid og stunder. (Kjenner jeg meg selv rett, så blir det vel om 'stunder'.)

forkle
Oppskriften på forkleet er forresten oppskriften moren min alltid brukte når hun skulle bake eplekake. Og det gjør jeg og, så får vi bare håpe at eldstemannen tar den i bruk også.

Inspirasjonskilde

Forrige lørdag fikk jeg ånden over meg og dro til Lille Stasjon i Lierbyen. Det er lenge siden jeg hadde vært der og jeg trengte sårt til litt inspirasjon. Og det kan man trygt si at jeg fikk. Det er så hyggelige mennesker som jobber der, og så mye fint å se. Så da kommer man gjerne ut derfra igjen med både det ene og det andre. Og denne gangen var det dette jeg hadde med meg hjem:
LS stoff
(Bollen hadde jeg fra før da.)

Toalettmapper til barna

Disse toalettmappene lagde jeg til barna til sommerferien i 2005, og så fant jeg plutselig igjen bildene i dag mens jeg satt og kikket litt på pc'en. Her er de:
Toalettmapper 2Toalettmapper 1

Ufo-dag!

Dette var dagen for å gjøre noe med søm-ufoene mine. Fant fram et lite utvalg som du ser her:
Ufoer

Haugen inneholder en arbeidsbukse tilhørende min 'bedre' halvdel, en abc-quilt, en sommerduk, en duk som skal pyntes med stoppefoten og en sminkepung.
Arbeidsbuksen gikk ganske fort og greit unna, men så skulle jeg begynne med stoppefoten. Og da sa det STOPP!! Sømmen tugget seg i underkant hele tiden, så jeg måtte søke råd på Hobbyboden. Der fikk jeg mange gode råd, men jeg hadde ikke tid til å bruke mer tid på den i dag, syntes jeg, så her gjaldt det å fortsette.

Her er resultatet:
139802-34

Og denne, men den er ikke helt ferdig altså:
abc-quilt
Den trenger litt brodering, vatt, bakstykke, quilting og lukkekant.

Vi får se hva som skjer i morgen =0)


Veggbilde fra Art To Heart

Egentlig er det lenge siden dette bildet ble ferdig. Men veien fra ferdigstillelse til å bli hengt opp på veggen har vært veeeeldig lang. Men nå har det i hvert fall fått hedersplassen på veggen i gangen. Mønsteret er av Nancy Halvorsen (Art To Heart) og var morsomt å lage, men tidkrevende. Det er brodert rundt alle applikasjonene for hånd. PUH!!!!
Veggbilde fra Art To Heart

Aleksander's eventyrquilt

En quilt til Aleksanders rom. Bakgrunnen er hentet fra et mønster, mens det meste av det andre er fri fantasi.
Aleksander's eventyrquilt

Grytekluter

Grytekluter sydd på kurs ved Drammen og Omegn Quiltelag.
Grytekluter

Julepost

Snart på tide å ta fram denne igjen. Sydd etter et mønster av Nancy Halvorsen (Art to Heart). Forkortet den litt. Det var egentlig 3 grener på juletreet.
Julepost

Vårduk

Litt feil tidspunkt å legge inn bilde av denne duken her, men siden kreativitene har gått i dvale pga dødsfall i familien får jeg vel legge inn noe av det jeg har laget tidligere. Da ser det i hvert fall ut som om jeg gjør noe.

139802-2

Sebastian sin julekalender

1. desember nærmer seg med stormskritt og det er snart på tide å finne fram barnas julekalendre. Utfordringen er imidlertid å finne 48 små gaver som skal glede små barnehjerter samt min lommebok på de 12 dagene som gjenstår.
Sebastian sin julekalender