Orkide

Har en liten svakhet for orkideer, jeg må bare innrømme det. Og for 14 dager siden fikk jeg et nytt eksemplar i hus. Se på denne da, er den ikke fin????

Orkide

Ferdig tovede Babushka-tøfler

Det ble visst ikke helt vellykket det her. Tøflene mine passer i lengden, men utover det er de litt..... eh... runde. Jeg har i hvert fall god plass i bredden. Selv etter 2 runder i vaskemaskinen, en på 60 grader og en på 90 grader. Det var kanskje ingen lur taktikk å bytte ut Eskimo med Fritidsgarn???? Jaja, ikke noe annet å gjøre enn å forsøke på nytt. Skal jeg bruke Fritidsgarn får jeg kutte ned på antallet masker.

Her er i hvert fall resultatet:
Babushka t?flene

Man tager 3 bananer....

 .... som har sett sine beste dager. Og vips så har man en....
 Banankake
(banankake)

Og hvis man i tillegg lager en:
 
...så får man en skikkelig kosekveld!

Her er min smoothie-oppskrift:

1 pakke frosne jordbær
1 pakke frosne blåbær
1 beger vaniljekesam
1-2 dl juice (appelsin eller annet)
1-2 bananer
litt sukker hvis bærene er sure
blandes sammen i en blender

Sunt og kjempegodt   c",)

Babushka Ballerina tøfler

Jeg har vært inne på denne bloggen og funnet de nydeligste tøfler. Og utrolig nok så har skaperen av tøflene vært så grei at hun har delt oppskriften med oss andre. Og da er det jo ingen grunn til å nøle. Riktignok har jeg bare heklet en tøffel enda, men det blir nok en tvilling i løpet av kvelden. Og så håper jeg at jeg har et par tørre, ferdigtovede tøfler til i morgen tidlig.

Tøffelen er heklet av litt over et nøste Fritidsgarn på pinne 7. Nytt bilde følger når tvilling og toving er utført.
Babushka ballerina t?ffel

Ferdig innimellomprosjekt

Noen ganger kan et innimellomprosjekt gjøre mytteri og forlange å bli hovedprosjekt. Det er hva som har skjedd i dette tilfellet. Her er resultatet:
Heklet duk

Mønsteret har jeg funnet i et Gjesdal hefte og det er heklet med Maxi heklegarn fra Gjesdal på pinne 1,5.

Februargaven til julegavealongen

Jada, jada, jeg vet det er mars, men jeg har vært fryktelig hardt rammet av Ting-tar-tid-effekten i det siste. Og til dere som ikke vet hva julegavealongen er, så er det en along på Hobbyboden hvor vi lager en julegave hver måned gjennom dette året, slik at vi i desember har 12 hjemmelagede gaver å gi bort til noen glade (håper vi) mottakere.

Uansett, her er februargaven, en heklet beret som skal passe til smetteskjerfet som var januargaven. Tror nok kanskje at jeg må hekle en blomst til pynt på den, eller hva synes dere?

Heklet beret

Høner og haner....

Jeg har jo meldt meg på påskealongen på Hobbyboden, og resultatet av alongen begynner å nærme seg ferdig. Det trenger bare å tumle seg noen runder i vaskemaskinen først. Her ser dere fjærkreene vente spent på badet sitt. Noen av dem er litt engstelige for de liker ikke å få vann i nesa....., men jeg har fortalt dem at man må lide for skjønnheten!
H?

Påskeprosjekt med ungene

Påsken nærmer seg med stormskritt, så her må vi snart sette i gang med å lage påskepynten. Her ser dere innkjøpte varer:
P?skeprosjekt
Noen som har en anelse om hva det skal bli. Det inkluderer i hvert fall fat, bomull, vann, karse og påskekyllinger. Og så lys da. Litt tidlig å sette i gang enda kanskje.... får vente en uke til slik at karsen står fint i påsken. Det kommer bilde av ferdig prosjekt etter hvert.

Kupp på Narvesen

Siden Narvesen har 25 % på utenlandske blader for tiden, måtte jeg selvfølgelig svinge innom en tur når jeg først var på Buskerud Storsenter. Her ser dere hva jeg kom hjem med:
Narvesen kupp
Åh, jeg er så lykkelig. Skal kose meg mange timer med disse bladene her. Mange gode ideer og tips. Kanskje jeg skal la være å bla for mye i de nå, og spare de til påske! Klarer jeg det da, mon tro...... NEI !!!

Ufo-dag!

Dette var dagen for å gjøre noe med søm-ufoene mine. Fant fram et lite utvalg som du ser her:
Ufoer

Haugen inneholder en arbeidsbukse tilhørende min 'bedre' halvdel, en abc-quilt, en sommerduk, en duk som skal pyntes med stoppefoten og en sminkepung.
Arbeidsbuksen gikk ganske fort og greit unna, men så skulle jeg begynne med stoppefoten. Og da sa det STOPP!! Sømmen tugget seg i underkant hele tiden, så jeg måtte søke råd på Hobbyboden. Der fikk jeg mange gode råd, men jeg hadde ikke tid til å bruke mer tid på den i dag, syntes jeg, så her gjaldt det å fortsette.

Her er resultatet:
139802-34

Og denne, men den er ikke helt ferdig altså:
abc-quilt
Den trenger litt brodering, vatt, bakstykke, quilting og lukkekant.

Vi får se hva som skjer i morgen =0)


Slumreteppe...

... er godt å ha, også for et lite kose"dyr". Aleksander la inn en bestilling på et teppe til Klukk-klukk i går. Klukk-klukk er navnet på marihøna han har hatt siden han ble født. Høner sier jo klukk klukk og derav kommer navnet. Kan jo ikke argumentere mot den logikken der.
Godt å se at han har omsorg for kosedyret sitt i hvert fall.
Her er resultatet av bestillingen:
Klukk-klukken
Her ser dere at Klukk-klukk'en tar seg en høneblund på det nye teppet sitt. Teppet er strikket av restegarn på pinne nr 5 og har en heklet kant rundt. Marihøner liker jo grønt, så det var enkelt å velge farge på teppet. Og for den ekstra lille piffen så satte vi på en heklet blomst. Håper den tiltrekker seg en bladlus eller 2

En fiiin dag...

.... er det når man kommer sliten hjem fra jobb og oppdager dette i postkassen:
Blad og bok

Det var så mye lekkert i strikkeboken. Mange prosjekter jeg fikk lyst til å lage der. Men en som garantert skal strikkes er boleroen på forsiden. Tror nok at den havner på VIP-listen min =0)
Passet bra med kjøkken som tema i Vakre Hjem også. Går med planer om å pusse opp kjøkkenet i sommer. Håper i så fall at det blir en god grillsesong mens vi holder på....

"Innimellomprosjekt"

Er så kjekt å ha et "innimellomprosjekt", vet du. Et sånt som man kan ta fram og pusle litt med når det ikke er noe annet man har lyst til å pusle med. Og her ser du mitt. Det skal bli 2 eller 3 slike, har ikke helt bestemt meg ennå.
Hekleprosjekt

Gode forsetter!

Siden jeg har hatt fri i dag var det liksom ikke måte på hva jeg skulle gjøre =0). Jeg skulle gjøre rent litt, vaske klær, få unna en del av ufo-prosjektene mine og så skulle jeg bake boller.
Jeg fikk vasket klær. Og så fikk jeg unna et høyt prioritert prosjekt for sønnen min som jeg begynte på i går. Og så fikk jeg bakt disse:
Boller

Påskemysterium

Jaja, et mysterium er det vel ikke akkurat! Ikke så vanskelig å se hva dette skal bli kanskje? Men det skal i hvert fall være klart til påske. Det er noe som gjenstår, men håper å få det ferdig i løpet av noen få dager. Fortsettelse følger her i bloggen.....
P?skemysterium