Kommende prosjekter

Har to prosjekter som står høyt på prioriteringslisten min. Til det første prosjektet har jeg fått nydelig garn og rosentrepinne av verdens beste venn Tintin. Dette er også et plagg fra boken Feminin strikk av Lene Holme Samsøe.
Jakke

Jeg har også planer om å komme i gang med denne toppen snart:
Topp

Under arbeid

For en tid siden fikk jeg boken Feminin strikk av Lene Holme Samsøe. Strikker en ribbestrikket vest fra denne. Bakstykket er snart ferdig og jeg gleder meg til å begynne på fronten =D
Vest

Mer om hagen

På runden i hagen i dag så jeg plutselig at den ene blåbærbusken er i full blomst. Den andre var imidlertid et sørgelig syn. Ingen blomster og mange tørre grener. Er derfor litt spent på hvordan blåbærhøsten blir. Man bør visstnok ha 2 busker for å få noe særlig avling.
Den ene rhododendronen er også i full blomst. Liker så godt denne. Knoppene er knall rosa, men når blomsten springer ut er den lys rosa, og etter hvert som tiden går, blir blomsten nesten hvit.

Bl?b?rbuskeRhododendron

'Kjekt å ha'

De siste par sommerene nå har jeg oppdaget et behov jeg ikke har hatt tidligere. Nemlig små vaser som passer til en enslig liten blomst eller kanskje tre, og ofte har disse blomstene svært korte stilker. Så i går gikk jeg på shopping. Fant det jeg trengte og mer til, som f.eks. en søt liten hjerteformet eske av blikk.
Innkj?

Den ene vasen er selvfølgelig allerede i bruk:
Blomsterplukk


Hagen i dag

Jeg har alltid drømt om å ha en hage med en koselig port. Heldigvis har jeg en 'handyman', så han snekret denne porten etter mine tegninger. Porten skal etterhvert nesten dekkes av en klatrehortensia. Men det tar så forferdelig laaaang tid før den vokser til. Det er ikke lett å vente for en utålmodig sjel som helst skulle hatt dette klart i fjor.
Port

Vi har en veranda som vender mot nord, og her var det ikke like lett å finne plantner som trives. Men Hurdalsrosene storkoser seg og i juni bugner det av blomster her. Det er så nydelig, og jeg skal huske å sette inn et bilde av blomstringen i bloggen senere. Akkurat nå er det Løytnantshjertene som blomstrer. Nydelige de også.
Veranda nord

Nærbilde av Løytnantshjertene:
L?ytnantshjerter

Rett ved inngangsdøren har vi en liten sitteplass. Her er det skygge og deilig å sitte når sommeren er på det varmeste. I bedet her har vi Storkonvall (som dere ser blomstrer), hosta og dagliljer.
Storkonvall

Oldemorsrute

En dag skal denne lille lappen bli noe stort. Den skal bli en liten bit av et slumreteppe =0)
image81
Heklet med Safir ullgarn på pinne nr 4,5.

17. mai kake

Selv om det ble mye kake, brus, is og pølse på skolen 17. mai, måtte vi selvfølgelig kose oss med kake hjemme også. I år ble det en mandelbunn, med vaniljekrem og jordbær på topp. Nam!
17. mai kake


Syriner

En av mine favorittblomster! De dufter godt, og så har de så nydelige farger.
Håper guttene mine blir like glade som meg i morgen (eller kanskje vi skal si i dag :) når de kommer ned og ser hva som pynter kjøkkenbordet.
Syriner


Liljekonvall

På gården hvor jeg har vokst opp renner det en bekk, og ved denne bekken er det et lite område hvor det vokser tett i tett med liljekonvall. Det er så vakkert. De er pene på stuebordet mitt også =0)
Liljekonvall

Mai-gaven

Man kan kanskje beskylde meg for dårlig fantasi, og jeg kan til dels være enig i det også, men disse tøflene er så morsomme og raske og hekle, for ikke å snakke om at de er veldig varme og gode, og noen kommer forhåpentligvis til å bli veldig glade for å få de i julegave c",) Men først må de på svømmetur i vaskemaskinen.
Brune tøfler