Naturbilder

Innimellom vedklyving og vedstabling blir det også tid til litt annet. I det siste har jeg blitt fasinert av farger og former.

Knust takstein brukt til fyll på en skogsvei:
takstein

Moden hvete mot blå himmel og hvite skyer:
korn

En europall til å stable ved på:
europall

Denne lille karen her hadde vi på besøk en dag. Flott grønnfarge.
edderkopp

Ved

Vi fyrer med ved. Vi fyrer mye med ved. Vi har nemlig vannbåren varme som drives av en vedfyrt fyrkjele. Og det betyr at vi må ha nærmere 15 favner med ved klart før fyringssesongen starter.

Med andre ord; vi har ingen fritidsproblemer, og her har jeg gjort mitt beste for å dokumentere det:vedkubber
Steg 1, ta en tømmerstokk og del den opp i passende lengder.
Steg 2, klyv tømmerstokkene for at de skal tørke og for å få passende vedkubber til fyring.
Steg 3, stable vedkubbene på dertil egnet sted.
stablet ved

Sulten og tørst blir man også når man holder på. Iskald cola hjelper godt på tørsten. Men den holder seg ikke iskald lenge. Ikke varer den lenge heller for å si det sånn.
cola

Denne helgen lagde jeg klar en gryte med chili con carne slik at vi kunne spise når det passet oss. Piknik i det grønne slår alltid godt an. Og fysisk arbeid gjør noe med matlysten. Gryten ble tom den.
piknik

Årets sommerferie - del 2

Siste del av sommerferien tilbrakte vi på Tarva. Tarva er ei øy utenfor Bjugn på trøndelagskysten. Min svigermor er født og oppvokst der, og hun deler gjerne sommerhuset sitt med oss. Gutta boys elsker å være der. Vandre rundt i fjæra og lete etter krabber og skjell er stort. Men enda større er det å fiske, spesielt når vi får fisk. Og det er nesten like morsomt å spise fisken som å fiske den.... den går i hvert fall ned på høykant.

Her kommer noen stemningsbilder fra del 2 av ferien:
utsiktsbilde tarvasolnedgangro ro tilhavet om kveldenbunkers

Blomsterbord

Noe kreativt har faktisk funnet sted i det Hobbus'ke hjem. En liten blomsterbord har det blitt. Men hva den skal brukes til kommer i et senere innlegg.
blomsterbord
Det har faktisk vært litt mer kreativ aktivitet enn dette altså. Det er bare ikke blitt dampet og gjort klart til fotografering enda. Men det kommer, det kommer. Forhåpentligvis innen kort tid :)

Årets sommerferie - del 1

1. del av sommerferien tilbrakte vi i Danmark. Det var mye som skulle sees, og mange aktiviteter som skulle prøves. Her har jeg dokumentert noe av ferien med bilder:

sommerfuglerpasjonsblomstoljeplattformlegolandhirtshals fyrgresk restaurant
Det er kanskje mulig  gjette hvor vi har vært?
De 2 første bildene er fra Randers regnskov, de 2 neste er fra Legoland. Deretter er det et bilde av fyret i Hirtshals, og til slutt et lite stemningsbilde fra en gresk restaurant i Vejle med UTROLIG god mat.

Å blogge eller ikke blogge..... det er spørsmålet

Jeg har lenge vært i tvil om jeg skal fortsette å blogge eller ikke. Kreativitetstørken har lenge hatt overtaket på meg, og det har ikke bare vært på håndarbeidsfronten. Det å finne noe å skrive om har vært like vanskelig.

Etter mye tenking fram og tilbake har jeg rett og slett bestemt meg for å fortsette som før. Har jeg noe å blogge om så gjøre jeg det, og hvis ikke.... så lar jeg være. Så får jeg bare håpe at noen stikker innom en gang i blant og legger igjen en kommentar.

Det føles i hvert fall godt å være litt i gang igjen :)