Søndagstur

Når vi skal ut på tur er det et sted vi alltid pleier å vende tilbake til. Det er en idyllisk plass ved en liten elv en halvtimes kjøring hjemmefra. På våren under snøsmeltingen er elven flomdiger og uhyre spennende å se på (fra god avstand). Om sommeren er det ikke så mye vann igjen der og det som er får en deilig badetemperatur.
Og på høsten er det perfekt for bålbrenning og oppdagelsesferder.

På fredagen som var fikk vi endelig kjøpt oss en bålrigg.
ildstedet

På menyen sto kyllingsuppe og flatbrød. Kanskje en litt uvanlig kombinasjon, men ungene spiste og storkoste seg.
kyllingsuppe

I vår familie brukes ikke svartkjelen til kaffe. Den brukes til å koke vann i. Så kunne vi kose oss med kakao, te og banankake med sjokoladekrem.
kaffekjelen

Da jeg var lita jente lærte mamma og pappa meg å lage dyr av kongler. Jeg var veldig tvilende til om dette var noe for mine unger, men tenkte at det er jo verdt et forsøk. Og utrolig nok så syntes de det var morsomt.
Se så flinke de har vært:
kongledyraleksander

Og etter kosen måtte vi ut på oppdagelsesferd. Å balansere rundt på steiner langsetter elven er kjempefin balansetrening både for store og små.
utpaatur
utsikt 2utsikt 1

Holdt på å glemme....

...denne! Eller dvs disse. For jeg har faktisk heklet to av dem selv om jeg bare viser fram den ene.
duk


Bursdagsgave fra gutta

Det er en stund siden jeg har hatt bursdag altså. Men det er først nå jeg viser fram gaven fra småtrolla mine. Jeg synes det ble så fint :)
efy

Nye heklenåler

Bokklubben jeg er medlem i hadde et tilbud som ikke var til å motstå. Se selv:
etui 1
En liten eske til å holde orden på heklenålene i.
Og sjekk de heklenålene!!!!
etui 3etui 2
Fargerikt fellesskap. Det kan skape problemer. For hva gjør man når fargen på riktig heklenål ikke matcher fargen på garnet du skal hekle med???? Slike problemstillinger ante jeg faktisk ikke at man kunne komme opp i før nå....

Mat og Helse

Den eldste sønnen min begynte i 4. klasse i høst og da fant vi ut at Mat og Helse var et av fagene. Til disse timene trenger man selvfølgelig forkle og grytekluter. Og hvorfor skal man kjøpe når man kan lage selv. Dette forkleet er laget av en dekkebrikke, men det er ikke helt ferdig ennå. Det trenger en lomme først. Og så må jeg lage grytekluter. Ser at jeg har vært litt skjelven på hånda når jeg tok bildet, men siden det ikke er helt ferdig ennå, så kommer det et nytt bilde med tid og stunder. (Kjenner jeg meg selv rett, så blir det vel om 'stunder'.)

forkle
Oppskriften på forkleet er forresten oppskriften moren min alltid brukte når hun skulle bake eplekake. Og det gjør jeg og, så får vi bare håpe at eldstemannen tar den i bruk også.

Skjerfet 'Anne'

Jeg har faktisk gjort noe kreativt i det siste. Jeg skrev i et tidligere innlegg at jeg skulle vise dere resultatet, og her er det:

Dette er skjerfet 'Anne' som er designet av MKCarrol. Mønsteret kan du få kjøpt her. Jeg har heklet skjerfet av 3 nøster Misti fra Du Store Alpakka, i tillegg har jeg heklet den av 1 nøste Fairytale sammen med 1 nøste tynn Alpakka fra DSA de også. Luen er heklet av litt over 2 nøster Misti, og er et Drops-mønster som du kan finne her.
skjerflue

Og her ser du hvordan det ser ut på en gullungene mine.
sebbis m skjerflue

De nederste 3 nøstene på dette bildet har jeg brukt til 'Anne', og de to øverste har jeg andre planer for.
misti

Men dette er ikke de eneste Anne'ne jeg har heklet. Har også 3 uferdige skjerf som jeg trenger litt mer garn til. Men garnet må bestilles først. Fra USA. Har brukt Noro Silk Garden på de to første fra venstre. Liker utrolig godt fargene i disse. Det blå er av Alpakke fra Sandnes.
skjerf 1

skjerf 2

Siden sist....

.... har jeg vært på sopptur.

En sopptur består av så mye mer enn bare det å finne sopp. Når man går sammen med andre er det samværet som betyr mest. Prate om løst og fast med familie eller gode venner, uten stress og mas.
I tillegg får man en egen ro i sjelen av en slik tur. Lyden, lukten og synet av skog og natur gjør det med meg. Og så forundrer det meg hvor lykkelig man egentlig kan bli av å finne en liten sopp. Her ser dere hva jeg fant:
sopp
Fra venstre ser du piggsopp, traktkantarell og kantarell. Sammen med smør, salt, pepper og fløte blir det her vidunderlig godt.