Poncho fra www.garnstudio.no

Mens jeg blogget forrige innlegg så kom jeg på at for en 3-4 år siden så heklet jeg faktisk en poncho som aldri har blitt blogget. Det var utrolig morsomt å hekle ponchoen, jeg koste meg hele tiden, og det var faktisk gjort i løpet av en uke.

Den er god og varm og ofte i bruk om våren/sommeren. Har blitt ordentlig glad i ponchoen og lurer stadig på om jeg ikke skal hekle meg en til i en annen farge.
img0317

img0316

img0315

Genser til minstemann

Den har faktisk vært ferdig en stund, denne genseren, men på grunn av den utrolig lave bloggemodusen min så har den altså ikke blitt bloggifisert før nå.
Mønsteret er hentet fra Sandnes garn sitt hefte Smart til barn 0709.
img0310

img0314

En herlig uke...

..har det vært, den uken vi tilbrakte på Blue Village Tres Vidas. Varmt og godt i luften og herlig badetemperatur. Minstemann på 6 år har lært seg å svømme, og storebror har lært ham å stupe. Det er storebror som demonstrerer stupeferdighetene på det nederste bildet.
blue village tres vidas

stup

Snørik eller snøfattig vinter?

Hvordan er egentlig dette med mengden av rognebær og spådommer rundt vinterens snefall? Har hørt så mange varianter av hvordan dette er. Blant annet at rognen ikke bærer to bører samme år. Men når begynner vi dette året? Følger det kalenderåret, eller gjelder det påfølgende vinter etter rognebærhøsten? Lite sannsynlig hvis det følger kalenderåret, for da har jo vinteren allerede vært, og vi vet utmerket godt hvor mye snø som var om vinteren.

Veel, siden dette værvarselet (som jeg er sikker på at hverken Storm eller Meterologisk institutt godkjenner) alltid har voldt meg litt hodebry har jeg nå bestemt meg for å prøve dokumentere hva som er riktig. Siden rognetrærne for tiden er fulle av rognebær, så skal vi enten få mye eller lite snø nå til vinteren.
rognebær

Jeg tror jeg har dødd og kommet til sopphimmelen

Alle har jo snakket om hvilken fantastisk sopphøst det er i år, men jeg har vært og sjekket kantarellstedet mitt flere ganger i løpet av sommeren uten å se fnugget av en sopp. Fant ut at jeg fikk vel gjøre et siste forsøk i dag siden det var knallvær og vi drar til syden om 2 dager. Og gjett hva jeg så?
kantareller 2

kantareller

piggsopp

Jeg har aldri sett så mye sopp før jeg. I løpet av to timer fant jeg alt dette:
fangsten

Hovedsaklig kantareller, men også noe piggsopp. Og for noen kantareller. Det var skikkelig størrelse på enkelte av de.

En gang jeg var på sopptur med soppforeningen, mener jeg at det ble sagt at man skal rense soppen på stedet man finner dem slik at det fortsetter å vokse sopp der. Og i min enkle hjerne har dette utsagnet blitt videreutviklet til en teori om at hvis jeg tar med meg noe av det jeg renser vekk og sprer dette på andre egnete kantarellsteder, så vil det etter hvert komme en liten kantarellkoloni der også. Så i dag har jeg satt teorien min ut i livet. Jeg har forsøkt å "så" sopp, og så får tiden vise om teorien min holder. Hvis det er noen andre der ute i nettland som vet om dette er riktig eller ikke, så setter jeg pris på en tilbakemelding.

Yogamattetrekk

For en tid tilbake kjøpte jeg meg en yogamatte. Har lenge hatt lyst til å begynne på yoga. Og mens jeg har ventet på høsten og yogakurset har jeg heklet et yogamattetrekk som er kjekt å ha når jeg skal bære med meg yogamatten.

Nå har yogakurset mitt begynt, og det er virkelig gøy å gå der, det er bare det at de har yogamatter der som vi bruker så jeg får jo ikke brukt yogamattetrekket mitt. Snufs!!!
yogamattetrekk
Mønsteret til yogamattetrekket finner du her: http://www.pickles.no/om-shanti-mat-bag/
Jeg har gjort noen små endringer i mønsteret siden jeg har brukt et tynnere garn og måtte øke antallet stavgrupper.


Multetur

Jippi, vi har egenhendig plukket multer og laget multesyltetøy til julens multekrem. 1 liter syltetøy ligger i fryseren, og vi har et koselig familieminne fra en slitsom, men også morsom tur.
multe

kveldsbad

Sommer på etterskudd

Legger inn noen ferieminner nå når sommeren er helt på hell. Og så ser jeg fram mot en uke som skal tilbringes på Bahia Feliz på Gran Canaria nå i nærmeste fremtid. Forhåpentligvis kommer det noen bilder derfra også.

Motivene er vel kjent for mange, antar jeg. Først ser vi slottet, og så tre bilder fra Vigelandsparken.

slottet

vigeland 3

vigeland 2

vigeland 1

Her kommer noen bilder fra favorittbadestedet vårt:
badested

sommerfugl

badested 2