Forest and Frill #2

Det var så enkelt og gøy å lage min Forest and Frill nr 1, at jeg måtte lage en nr 2 også. Ferdig for en stund siden, men jeg har helt glemt å blogge den. Strikket med Drops Alaska i koksgrå farge.
Forest and Frill

Denne boleroen har jeg hatt lyst til å lage lenge. Og når jeg først satte i gang var det veldig fort gjort. Liker det ferdige resultatet så utrolig godt.

Mønsteret har jeg kjøpt på Ravelry.


Wham Bam thank you Lamb

Denne halsvarmeren har egentlig vært ferdig en stund, men har manglet den siste hånden på verket i form av en pynteknapp. Nå er vinteren vel over (håper jeg, siden det tross alt er 17. mai morgen - eller rettere sagt i dag), og da harjeg selvfølgelig gjort den ferdig slik at den kan ligge og kose seg i vintertøyskuffen min fram til kulda returnerer.

Oppskriften finnes selvfølgelig på Ravlery.

Genser til minstemann

Den har faktisk vært ferdig en stund, denne genseren, men på grunn av den utrolig lave bloggemodusen min så har den altså ikke blitt bloggifisert før nå.
Mønsteret er hentet fra Sandnes garn sitt hefte Smart til barn 0709.
img0310

img0314

Genser til minstemann

Det går ikke så fort, men det går fremover. Jobber for tiden med en ullgenser til minstemann som han venter i spenning på. Begge ermene er ferdige, og jeg tror ikke at det er så lenge til bolen er ferdig heller :o)
genser m moenster


Smetteskjerf og lue

Jeg var en tur på Lille Stasjon i Lier her for noen uker siden, og nå har de jammen i meg begynt å selge garn også, jippi :D Ikke et hvilket som helst garn heller, men Du store alpakka. Og se hva som ble med meg hjem:
dsa garn
Ett nøste Fairytale og ett nøste Tynn Alpakka, og nå har de blitt til dette:
smetteskjerf dsalue i dsa fairytale og alpakka
Holder på med å festes trådene på smetteskjerfet, ikke det morsomste jeg vet, men det må jo gjøres. Målet er å lage et par puslvanter også. Noe à la Fru Espelid kanskje.....

Kan forøvrig nevne at smetteskjerfet er strikket på pinne nr 7 og hvis jeg ikke husker helt feil så ble vel luen også heklet på pinne nr 7.

Det er ikke alt som blir like vellykket....

Dette er pannebånd til guttene mine, men de ble ikke helt som tenkt. I hvert fall ikke størrelsesmessig. De tovet nesten ikke, og ikke virker det som om jeg kan få til å tove særlig mer heller. Tenker jeg skal klippe av en bit og sy de sammen igjen.

"Duskene" på toppen skal forestille flammer, selvfølgelig fordi de ofte er i fyr og flamme når de holder på med noe c",)
Panneband

Bøker er noe av det beste....

... jeg vet, enten det er en god krimbok, en biografi, en romantisk bok eller en håndarbeidsbok. Her om dagen dalte 3 håndarbeidsbøker ned i postkassen vår.
Nye boker

Charmed Knits med Harry Potter strikk har jeg siklet lenge etter. Er nok en del jeg kommer til å strikke derfra. Blir nok mest skjerf, luer og votter, men også et par gensere til guttene, tenker jeg.

Boken om silkebroderi har jeg kjøpt fordi jeg tror det kan gjøre seg med noen små motiver på vesker, nåleputer og lignende.

Og Fitted Knits hadde så utrolig mye lekkert!!! Her er noe av det jeg har lyst til å strikke, men som jeg sikkert aldri får tid til. Sukk!
TunikaOmslagsjakkeKaapeElizabeth Bennet jakke

Kommende prosjekter

Har to prosjekter som står høyt på prioriteringslisten min. Til det første prosjektet har jeg fått nydelig garn og rosentrepinne av verdens beste venn Tintin. Dette er også et plagg fra boken Feminin strikk av Lene Holme Samsøe.
Jakke

Jeg har også planer om å komme i gang med denne toppen snart:
Topp

Under arbeid

For en tid siden fikk jeg boken Feminin strikk av Lene Holme Samsøe. Strikker en ribbestrikket vest fra denne. Bakstykket er snart ferdig og jeg gleder meg til å begynne på fronten =D
Vest

Slumreteppe...

... er godt å ha, også for et lite kose"dyr". Aleksander la inn en bestilling på et teppe til Klukk-klukk i går. Klukk-klukk er navnet på marihøna han har hatt siden han ble født. Høner sier jo klukk klukk og derav kommer navnet. Kan jo ikke argumentere mot den logikken der.
Godt å se at han har omsorg for kosedyret sitt i hvert fall.
Her er resultatet av bestillingen:
Klukk-klukken
Her ser dere at Klukk-klukk'en tar seg en høneblund på det nye teppet sitt. Teppet er strikket av restegarn på pinne nr 5 og har en heklet kant rundt. Marihøner liker jo grønt, så det var enkelt å velge farge på teppet. Og for den ekstra lille piffen så satte vi på en heklet blomst. Håper den tiltrekker seg en bladlus eller 2

En av godungene....

..... stilte villig opp som fotomodell for at jeg skulle få et pent bilde til bloggen min
En av godungene....

Ferdigstillet

Endelig er sjalet jeg bestilt som garnpakke fra HappyKnitting ferdig. Ble veldig fornøyd med det. Godt og varmt ble det også, så det passer til en forfrossen sjel som meg. Sjalet er strikket på pinne nr 5 med et eller annet garn (var ikke merket), og så er det heklet en pyntebord rundt på heklenål nr 6.
139802-25

En sped begynnelse....

Som den fullstendig gale strikkeren som jeg er, som ikke innser sin egen begrensning, så har jeg i god Hobbus-ånd meldt meg på GAAA-alongen på Hobbyboden. Vi skal strikke en lapp i måeneden, og min første lapp har nå sett sin spede begynnelse. Denne lappen skal altså være ferdig om 3 DAGER!!!!

Beslutningen jeg tok om å melde meg på denne alongen er nok ikke den klokeste jeg har tatt, men vil man være må på leken så må man vel tåle steken. Men jeg har et lite problem til og det er at jeg reiser bort på seminar med den nye jobben min de neste 3 dagene. Da må man prioritere da: bli kjent med nye kollegaer eller gjøre ferdig GAAA-lappen. Gode råd mottas med takk ;0)

1. lapp GAAA

Sjal fra HappyKnitting.com

Falt fullstendig for dette sjalet fra HappyKnitting.com. Det var en av de 'Må ha det, bare MÅ ha det'-opplevelsene. Trenger i og for seg ingen nye prosjekter, men hvem kan motstå å få en sånn garnpakke i postkassen??? Tror forresten at det kan bli flere pakker hjem i postkassen fra det stedet =0)
Sjal fra HappyKnitting

På pinnene for tiden....

Falt for denne vesten når jeg så den utstilt i vinduet på garnbutikken på Buskerud Storsenter. Den er morsom og rask og strikke. Strikker den i Alfa på pinne nr 7.
På pinnene for tiden

Potetskrueskjerf

Har sett bilder av så mange fine potetskrueskjerf på Hobbyboden, at dette måtte jeg jo selvfølgelig forsøke å lage selv også. Brukte litt over 4 nøster Alpaca fra Garnstudio og heklet med 2 tråder på pinne nr 5. Potetskrueskjerf

Hope av Kim Hargreaves

Her ser dere luen Hope av Kim Hargreaves. En veldig morsom lue å hekle, og det beste av alt er at det er jo så fort gjort. Garnet den er heklet i er Rowan Big Wool, men Eskimo fra Garnstudio er en god erstatning tror jeg. Mønsteret kan dere få kjøpt her.
Hope av Kim Hargreaves

Smetteskjerf og lue av Noro Kureyon

For en tid tilbake så jeg i bloggen til Hedvig at hun hadde strikket lue av Nori Kureyon garn. I tillegg hadde hun lagt ut oppskriften i bloggen sin. Så tusen takk til deg Hedvig for inspirasjon og oppskrift til dette. Oppskriften til smetteskjerfet har jeg hentet fra Garnstudio sine sider.


139802-9

Sjal i alpakka

Et kjempedeilig sjal som jeg bruker veldig mye. Varmt og deilig med alpakka fra Drops.Sjal i alpakka

Tovet veske etter mønster fra Garnstudio

Strikket i fjor vinter
Tovet veske

Veske til kollega

En kollega av meg sluttet på jobben 31. oktober, og da måtte jeg jo finne på en lur gave. Siden vi har merket at hun er 'sykelig' opptatt av at antrekkene skal matche så måtte det jo bli en veske som passet til det grønne antrekket hennes.
Veske til Kirsten